Menneitä tapahtumia

Vuosi 2016

*Lähiruokakampanja Pudasjärven K-Supermarketissa 08.04.2016

*Jäsenien virkistyspäivä Syötteellä 19.03.2016

*MTK Pudasjärvi oli mukana Pudasjärven torilla järjestetyssä metsäpäivässä 18.03.2016

*Johtokunnan kokous 26.01.2016

Vuosi 2015


Pikkujoulu Hotelli Iso-Syötteellä pe 4.12.2015 alkaen klo 20. 
Ilmoittautuminen to 26.11.2015 mennessä Eero Hyttiselle          
    (mielellään tekstiviestillä)  puh. 040 730 3892 tai eerohy@hotmail.com 
Omavastuuosuus 25€/hlö jäseniltä ja 35€ ei-jäseniltä. 

* Koko perheen puurojuhla MTK-Pudasjärven jäsenille perheineen 

Liepeen Pappilassa la 12.12.2015 alkaen klo 12.00. 

Tiedossa jouluista ohjelmaa ja tietenkin joulupuuroa. 

Ei maksua. 

Ilmoittautuminen ma 7.12.2015 mennessä Eero Hyttiselle (mielellään tekstiviestillä)  puh. 040 730 3892 tai eerohy@hotmail.com 

* Mtk Pudasjärven kevätkokous ke 18.3.2015 klo 10.00 Kaupungin talolla, Otava-salissa. 

Pudasjärven Metsäalan toimijoiden järjestämä Metsäpäivä Pudasjärven torilla

pe 27.3.2015 klo 10.00-14.00.  

Tuki-info  pe 27.3.2015 Hotelli Pikku-Syötteellä klo 9.30 - 15.00

Ennakkoilmoittautuminen www.proagriaoulu.fi Koulutukset ja tapahtumat
tai 08 316 8611
 

Vuosi 2014

Pikkujoulu Hotelli Iso-Syötteellä pe 5.12.2014 alkaen n. klo 19.30

Iloittautuminen viimeistään pe 28.11.2014 Maijalle puh. 040 596 6198 (mielellään tekstiviestillä) tai sähköpostilla maija.puhakka@luukku.com.

Omavastuuosuus 15€/hlö jäseneltä ja 34€ ei-jäseniltä. Omavastuu maksetaan paikanpäällä. 

Koko perheen puurojuhla Hilturannan leirikeskuksessa                       la 13.12.2014 alkaen klo 12.00

Tiedossa jouluista ohjelmaa ja tietenkin joulupuuroa. 

Ei maksua. 

Iloittautuminen viimeistään ke 10.12.2014 Maijalle puh. 040 596 6198 (mielellään tekstiviestillä) tai sähköpostilla maija.puhakka@luukku.com.

 TERVETULOA!

Tuki-info  to 27.3.2014 klo 10.00 Pudasjärven Kaupungin valtuustosalissa.

Pudasjärven Metsäalan toimijoiden järjestämä Metsäpäivä Pudasjärven torilla pe 21.3.2014                  klo 9.00-14.00.  

                             

Yhdistyksen Kevätkokous ke 19.3.2014 klo 10.00 Seurakuntatalolla. 

vuosi 2013

vuosi 2012

Johtokunnan järjestäytymiskokous 3.1.2012

Hyvää alkanutta vuotta. Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa ei suuria muutoksia henkilövalintojen osalta tullut. Kuluttajavastaavaksi valittiin Merja Jumisko-Putula.

Kotimaisen/lähiruuan eteen tehdään töitä jatkuvasti erilaisilla teemoilla ja kamppanjoilla. Myös nuorille esitellään maataloutta ammattina erilaisina tapahtumina.

MTK Pudasjärven pj ja sihteeri osallistuivat maatalouslomittajakurssin päätösjuhliin 17.8. Stipendimme sai kaksi Pudasjärveläistä opiskelijaa: Susanna Pauna ja Jukka Hiltula. Nämä valmistuneet olivat oikein innoissaan koulutuksesta ja valmiina aloittamaan työt! Toivottavasti he löytävät paikkansa tässä arvokkaassa hommassa ja saavat vakituisen työpaikan! Ennenkaikkea uusien lomittajien koulutus palvelee meitä yrittäjiä: lomituspalvelulain mukaiset velvoitteet on lomahallinnolla helpompi järjestää, kun on työntekijöitä tarjolla.

Vattumarkkinoilla Cafe Heinämies palveli taas tarjoten lättyjä ja kahveeta. Talkooporukkamme paistoi 11 sankkoa lättytaikinaa ja kivaa oli. Sarakylässä on vielä tekemisen meininkiä, kiitos heille, että saamme kahvittaa markkinavieraita ja näin kartuttaa myös yhdistyksen kassaa. Kiitos myös omille porukoillemme osallistumisesta!

Heinäkuussa pj kävi Seppälän Jounin ja Eijan satatonnarijuhlissa vieden kotimaista Miina Äkkijyrkän suunnittelemaa lehmäaiheista sarjaa lahjaksi. Komea oli lehmä ja vielä hyvin "kuosissa" tarkottaen lähinnä rakennetta, utaretta, jalkoja jne. Satatonnari navetassa on monen asian onnistumisen tulos, mutta kertoo myös tilanväen ammattitaidosta, innostuksesta ja panostuksesta karjanhoitoon. Onnittelut koko perheelle!

Lahjaa ostaesssa oli aivan selvää, että maatilalle pitää viedä kotimainen lahja. Valintoja tehdessämme kannattaa ajatella kotimaista ostettaessa ne kerrannaisvaikutukset mitä siitä seuraa!

Vuonna 2012 tehtiin töitä kotimaisen ruuan ja lähiruuan puolesta sekä esiteltiin nuorille maataloutta ammattina.

vuosi 2011

Puurojuhla 17.12.2011

Lämmin kiitos kaikille puurojuhlaamme osallistuneille. Ruokaa oli riittävästi ja tunnelma erittäin hieno. Jäseniämme oli paikalla lähes sata, mikä lämmittää meitä järjestäjiä suuresti. Lisäksi ihanat lapsien esitykset, tiernapojat ja Raimon laulu tekivät juhlasta sydäntälämmittävän. Pikkuväki odotti malttamattomana ja niin lapsenuskoisena joulupukkia! Tästä on hyvä alkaa joulun odotukseen. MTK Pudasjärvi toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Syyskokous 11.11.2011

MTK-Pudasjärven syyskokous pidettiin Liepeen Pappilassa 11.11.2011. Mukavahenkisessä kokouksessa oli noin 20 osanottajaa. Henkilövalinnoissa entiset jatkaa johtokunnassa myös ensivuonna. Metsänhoitoyhdistyksen Tuomas Pihlaja kertoi metsäasioista ja P-S liitosta Matti Perälä kertoi ensivuoden synkeistä valtion budjettiesityksistä. Meidän omat edustajat, lomitusvastaava Sirkka Pankinaho puhui tuoreet kuulumiset Muhoksen yksikön lomituspalaverista ja Veli Hyttinen lihapuolen kuulumiset.

MTK Pudasjärven 60 v juhlat 7.8.2011 Hilturannassa

Juhlat alkoivat kauniissa säässä jumalanpalveluksella Pudasjärven kirkossa.  Sunnuntai oli samalla maatalousyrittäjien kirkkopyhä, joka oli otettu huomioon virsissä ja puheessa. Itse juhla vietettiin kauniissa vanhassa pappilassa, Hilturannassa.

 img_4548.jpg

 MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puhetta pitämässä.

 


  Heissä on tulevaisuus kalenterin lapsia kuvassa!

tossa.jpg

 Jokainen lapsi sai kalenterin ja lahjan osallistumisesta tähän hienoon kalenteriin.

Juhlat on juhlittu ja onnistuneesti! Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja esiintyjille!

Edellämainittujen tapahtumien lisäksi olemme osallistuneet Cafe heinämiehen ja lätynpaiston merkeissä Sarakylän vattumarkkinoille ja OSAO Pudasjärven yksikön syysmarkkinoille.  Yhdistys on myös muistanut stipendillä (100e) ahkeraa tonnityöläistä Heikki Sarajärveä.

Yhdistyksemme aktiivisen toiminnan lopputuloksena alkoi lomittajakurssi, johon osallistui  kymmenkunta lomittajan työstä kiinnostunutta opiskelijaa.

vuosi 2010

Edunvalvontarintamalla saatiin paljon aikaan!

Syyskokouksessa tehtiin henkilövalintoja. Leena Ylitalo valittiin johtokunnan jäseneksi.

Tupapäivillä  syötiin makkaraa ja rupateltiin ajankohtaisista asioista. Paikalla oli Salmelan Ari A -tuottajilta, Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vesa Riekki ja Sirpa Törmikoski.

Mtk Pudasjärvi on menneenä vuotena ottanut voimakkaasti kantaa niin eläinlääkäri, -kuin lomitusasioihin. Lomitusten ongelmien korjaamiseksi johtokuntalaiset kävivät Muhoksella pitämässä palaveria, samoin osallistuimme Pudasjärvellä kokoukseen. Yhteistyötä on tehty myös kuntapäättäjien kanssa: maaseutuhallinnosta mielipiteitämme on kyselty kaupunginhallituksen kokouksessa ja muutenkin on hienoa, että vuoropuhelua käydään. Yrittäjiä on opastettu lomituksiin liittyvissä asioissa. Yhdistyksestämme on myös viety ajatusta ELY-keskukseen lomittajakoulutuksen aloittamiseksi.

 K Supermarket päivä: tarjoiltiin pullakahvit ja juustomaistiaisia, jaettiin esitteitä teemalla KOTIMAINEN RUOKA TUO LEIVÄN MONEEN PÖYTÄÄN! Myytiin arpoja ja makkaraa. Päivä oli oikein onnistunut ja ihmisiä kävi todella paljon kahvittelemassa ja raatilla. Tämä on parasta työtä kotimaisen ruoan eteen: jalkautua kuluttajien pariin ja kertoa maataloudesta ja ruoasta.

1.3.2010 Poropalaveri johtokunnan ja poroisäntien kesken. Juteltiin hyvässä hengessä aitauksista sekä muista ongelmakohdista.

 25.3.2010 kevätkokous

Kokouksessa oli paljon väkeä, kiitos kaikille osallistujille. Kakku kävi kaupaksi ja kokous kesti nelisen tuntia, ehkä olisi saanut olla lyhyempi, mutta niin paljon asiaa!

MTK- Pohjois-Suomen liiton johtokunnan puheenjohtaja Harri Peltola esittäytyi ja kertoili ajankohtaisista asioista.
Yhdistyneen liiton edustaja Markku Karjalainen esitteli missä mennään ja toi esille huolestumisen esim. elintarvikkeiden tuonnista, mikä heikentää kyllä tuottajien tuotteistaan saamaa hintaa. Esimerkiksi maidon hinta on huolestuttavan alhainen.

Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila toi kaupungin terveisiä ja Ympäristöjohtaja Pentti Laamanen kertoi eläinlääkäritilanteen olevan hyvä tällä hetkellä ja toivotaan, että tilanne jatkuu tällaisena.

Lomitusasiat puhuttaa ja huolena on lomittajien saanti esim. sijaisavuissa. Näihin pitää kyllä panostaa, on todella väärin, että sairaana pitää tehdä töitä.

Kokouksessa oli hyvä ilmapiiri, kiitos kaikille!

Varainhankinnassa ja tapahtumien järjestelyissä oltiin aktiivisia!

K Supermarket päivillä saatiin vähän tuloja arvoista ja makkaran myynnistä. Palkintona arvottiin kotimaisia tuotepalkintoja.

Heinäkuussa möimme Pudasjärven markkinoilla kahtena päivänä huiman määrän lättyjä ja makkaroita.

markkinat.jpg

Keväällä ja syksyllä teimme Pudasjärvilehden kanssa
teemanumeron, mihin saimme hyvin mainoksia
ja juttuja.

Kävimme energiareissulla ja Toppilan Möljällä
katsomassa Piiparista ja kumppaneita.

Syyskuussa vietimme kivan päivän
isäntäpäivien merkeissä. Tapahtuman piti olla
pienimuotoinen, mutta meidän porukassa ideat
yleensä alkavat rönsyilemään ja tapahtumasta tulikin
iso! Paikalla oli kansanedustajaehdokkaita, jotka laitettiin lypsylle, komeita traktoreita ja koneita, muotinäytös, isäntämallien palkitseminen ja ISÄNTÄKALENTERI tuli myyntiin.

Isäntäkalentereita kuvattiin kuukausia ja myyntiin tuli 700 kpl sekä pari sataa vahinkokalentereita. Niitä jäi jonkun verran, jotka lahjoitettiin kaupungille jaettavaksi vanhuksille ja eri yksiköille.

Joulukuussa oli pikkujoulut, jossa ohjelmassa oli joululauluja ja tiernapojat. Uljaiden tiernapoikien keräämät rahat laitettiin joulumyyjäisten tulojen kanssa samaan kassaan ja rahoilla ( 300e) ostimme MLL:n ja Lähivakuutuksen Joulupuu keräykseen lahjoja vähävaraisille lapsille.  Kiitos kaikille, jotka ostivat arpoja ja leivonnaisia juuri tämän hyvän tarkoituksen tukemiseksi. Tämä oli ainakin itselle paras joululahja, antaa lapsille vähän joulumieltä.

Joulunalusviikolla järjestimme vielä koemielessä jäsenille ilmaisen Joulupuurojuhlan. Tarjolla oli riisipuuroa, sekametelisoppaa, kinkkua, lohta, ja paljon paljon muuta. Uskon, että kenelläkään ei tarvinnut nälkäisenä kotia lähteä. Joulupukki toi kaikille lapsille lahjan. Hirvasniemen lapset lukivat jouluevankeliumin ja heidän isä lauloi komealla äänellä joululauluja. Lauloimme myös yhteislauluina perinteisiä joululauluja. Päivä oli kauniissa Liepeen pappilassa hyvin onnistunut ja toi allekirjoittaneelle ainakin joulumielen rintaan. Paikalla oli noin 65 ihmistä, mikä yllätti meidät suuresti. Uskompa, että tästä juhlasta tulee vuotuinen joulujuhla. Kirjoitti: Mari Kälkäjä

 

Jouluna 2009


Maataloustuottajat haluavat auttaa näin joulun alla myös huonompiosaisia lapsiperheitä. Viime vuonna arpajaisrahat lahjoitettiin seurakunnalle ja tänä vuonna MML: n lahjakeräykseen. Pikkujouluissa Kurenkoskessa arpajaiset tuottivat 207 e ja niillä ostimme paikallisesta liikkeestä lahjoja eri-ikäisille pojille ja tytöille. Pukinkonttiin laitettiin traktoreita, kirjoja, barbeja, kirjepaperia ym. Iso joulusäkki tulikin aivan täyteen. Haluamme kiittää kaikkia, jotka osallistuivat arpajaisiin ja näin saimme jakaa iloa muillekkin.

mari_ja_lahjat.jpg

 

 

 

Kesän 2009 kohokohta oli Vanhanajan maatalousnäyttelyt, joka oli kaikkinensa onnistunut koko perheen lämminhenkinen tapahtuma, jossa oli jokaiselle jotain katseltavaa. Ilma on aina aikamoinen riskitekijä kesällä, mutta onneksi päivä oli pääasiassa poutainen ja aika lämmin! Päivän kohokohtiin kuului MTK:n Puheenjohtaja Juha Marttilan saapuminen puhumaan maatalouden näkymistä. Juhlapuhujalle lahjoitimme kukkia ja tietenkin Emäntäkalenterin!
Näyttelyjen järjestäminen vei ennakkoon paljon aikaa kaikilta johtokunnan jäseniltä, mutta kokoajan oli havaittavissa tekemisen meininkiä ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Yhteinen tekeminen on palkitsevaa ja tuo vaihtelua arkeen.Talkoolaisten panos oli mittava, ilman heitä tuskin olisimme saaneet noin isoa tapahtumaa aikaan. Yhteistyökumppanien tuki oli myös erittäin  tärkeä.

    Valokuvia tuosta ikimuistoisesta päivästä:

                 keskuvia_1332.jpg

 

 

 

 

       Ruokatauolla Kari ja Juha

    keskuvia_1334.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Eläinlääkäri Marjukka ja Sirkka

     keskuvia_1337.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Hernerokka maistui aherruksen välissä

    keskuvia_1356.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Viimeistelyhommia

     keskuvia_1362.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Aidan teko oli isäntien hommaa

keskuvia_1379.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Vanhoja tavaroita museossa...

keskuvia_1381.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Kirstu vanhalta ajalta..

keskuvia_1375.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

     Isäntien juttuja..

keskuvia_1382.jpg

 

     ja emäntien ....  entisajan pyykkäri

keskuvia_1420.jpg

 

 

 

 

 

                      Jenna ja rakas Hulda